‫درختان مهاجم توسط شهرداری در معابر عمومی کشت شده

Слайд 2

کهور

با وجود اینکه درخت کهور یا کنوکارپوس مهاجم ترین درخت در اروپا

کهور با وجود اینکه درخت کهور یا کنوکارپوس مهاجم ترین درخت در
شناخته می شود و چند سالی است در کشور های حوزه خلیج فارس مانند عمان، امارات همچنین مصر، کمپین ملی مبارزه با کهور توسط حکام آنها صادر شده اما متاسفانه حدود 90 درصد درختانی که برای مبارزه با ریزگردها در خوزستان کاشته می شود، کهور است!
اخیراً مشاهده می شود در کلان شهرهایی مثل کرج نیز این درختان مهاجم توسط شهرداری در معابر عمومی کشت شده

Слайд 3

کهور (کنوکارپوس) از جمله گیاهان غیر مثمری است که به صورت مستمر

کهور (کنوکارپوس) از جمله گیاهان غیر مثمری است که به صورت مستمر
از خود غبار تولید می‌کند و ورود گرده‌های آن‌ها به ریه سبب ایجاد حساسیت، وحتی سرطان ریه می‌شود.
درختان کهور  فاقد رطوبت بوده و با خشک نگه‌داشتن هوای اطراف خود مانع تشکیل ابرهای باران‌زا می‌شوند و با خاصیت پوست‌ریزی برگ‌هایشان در زمان گرده‌افشانی گرده‌هایشان را وارد هوا می‌کنند.این درختان با سفت کردن خاک و کم کردن پوشش گیاهی سبب می‌شوند آب‌های سطحی به زمین فرو نرود و در نتیجه سیلاب‌های ویرانگر ایجاد شود. با کم شدن گیاهان و بوته‌های اطراف، خاک حاصلخیز شسته شده و گیاهان خودرو رشد نمی‌کنند.

Слайд 4

معایب

1. ریشه های درخت کهور تا 80 متر عمودی و 30 متر

معایب 1. ریشه های درخت کهور تا 80 متر عمودی و 30
افقی رشد می کند و این رشد عجیب، باعث می شود که اولاً هر نوع گیاه دیگری در رقابت برای رسیدن به آب های زیر سطحی ناکام مانده و خشک شود؛ ثانیا، رشد موزائیکی ریشه های این درخت مهاجم باعث محکم شدن زمین اطراف درختان کهور می شود لذا آب حاصل از باران نمی تواند در زمین فرو رود، از این رو، هر نوع بارش باعث راه افتادن سیلاب می شود.
2. کاشت این درختان در معابر عمومی به سیستم فاضلاب شهری نفوذ کرده و آسیب خواهد رساند.
3. کهور عامل بازگشت مالاریا به کشور؛ تحقیقات ١٣ محقق از ٦ کشور جهان نشان می دهد، گیاه کهور (Prosopis juliflora) جاذب پشه آنوفل است که این پشه ناقل مالاریا محسوب می شود.
4. این گیاه آلرژی زا و مسموم کننده در اروپا خطرناک ترین گیاه مهاجم شناخته می شود تا حدی که به گفته رئیس پیشین سازمان محیط زیست، در نخستین سال گرده افشانی درختان کهور در خوزستان 24 هزار نفر از شهروندان خوزستانی راهی بیمارستان شدند

Слайд 5

تاغ

1. تثبیت خاکهای شنی و بیابان زدایی. 2. چوب این درختچه با دوام

تاغ 1. تثبیت خاکهای شنی و بیابان زدایی. 2. چوب این درختچه
بوده برای نجاری مورد استفاده قرار می گیرد. 3. به عنوان سوخت ، چوب این درختچه ارزش زیادی دارد.
4. چوب تاغ به علت کج ومعوج بودن برای کارهای ساختمانی مناسب نیست ولی بیشتر از آن برای سایبان و چتر استفاده می شود . در کارهای نجاری مصرفی ندارد .هیزم آن خوش سوز و مورد علاقه مردمان اطراف کویر می باشد .
5. اهمیت از لحاظ چرای دام: تاغ را نمی توان یک گیاه علوفه ای بشمار آورد . ولی در پناه خود محیط خاصی را ایجاد می کند که گیاهان علوفه ای بهتر بتوانند رشدکنند .در بین انواع تاغ ها تاغ سفید خوشخوراک تر است و موقع چرای آنها در اواخر پاییز و فصل زمستان شروع می شود.
6. در پژوهشی که تأثير گونه هاي گياهي گز و تاغ بر ويژگي هاي خاك در منطقه نياتك سيستان بررسي شد، نشان داد که به طور كلي افزايش شاخص هاي حاصلخيزي خاك در عرصه تاغ كاري و افزايش شاخص هاي مخرب خاك در عرصه گزكاري معني دار بود. بنابراين، اگرچه كشت گونه هاي گز و تاغ به طور كلي باعث بهبود ويژگي هاي خاك در منطقه شد، اما با توجه به ميزان تأثيرات مثبت بيشتر تاغ بر خاك نسبت به گونه گز و برخي تأثيرات منفي گز مي توان گفت از لحاظ توصيه گونه مناسب اصلاح كننده و غيرمضر بر ويژگي هاي خاك تاغ گونه مناسبي براي منطقه مي باشد.

Слайд 7

بذر

درجمع آوری بذر بایستی به کیفیت بذر توجه داشت. منظور از کیفیت

بذر درجمع آوری بذر بایستی به کیفیت بذر توجه داشت. منظور از
بذر ( کیفیت فیزیکی بذرو دانستن صفات وراثتی برتر توسط پایه های مادری است) منظور از کیفیت فیزیکی بذر دارا بودن درجه خلوص بالا و داشتن مقدار کمی بذر های ناسالم است علاوه بر این خصوصیات فیزیکی درختان مادر بایستی در جمع آوری بذر مورد توجه قرار گیرد که براساس علامت خوش فرم بودن درجه ی زنده مانی بالای نهال ها و مقاومت در مقابل تنش های محیطی تعیین می شود.

Слайд 8

جمع آوری بذر

در ارتباط باجمع آوری بذر بایستی به نقاط زیر توجه

جمع آوری بذر در ارتباط باجمع آوری بذر بایستی به نقاط زیر
کرد:
1. زمان گلدهی و میوه دهی 2- مکانیسم بذر دهی 3- زمان رسیدن میوه 4- شرایط اکولوژیک منطقه
مطالعات نشان داده در گونه هایی که دارای سیکل بذر دهی مشخصی هستند و سال هایی بعنوان سال های بذر دهی فراوان شناخته می شوند. بیشترین قوه ی نامیه ی بذر در سال های با بذر دهی فراوان اتفاق می افتد. بعضی از گونه ها مانند توسکا، ارغوان، صنوبر، سرو نقره ای، سرو شیراز و بید هر ساله بذر می دهند در مقابل عرعر و کاج هر 3 تا 5 سال و بلوط هر 4 سال و گردو هر 2 سال بذر دهی فراوان دارند.
جمع آوری بذر در یک منطقه به چند شکل می تواند انجام گیرد که عبارتند از:
1. جمع اوری بذر از روی زمین: در گونه هایی که بذر سنگین است و در پای گیاه مادری جمع می شود و با توجه به پوششی که اطراف بذر وجود دارد شکسته نمی شود و فاصله نمی گیرد.
2. جمع آوری مستقیم
3. جمع آوری از درختان باد افتاده

Слайд 9

نحوه جمع آوری بستگی به این دارد که گیاه به طور طبیعی

نحوه جمع آوری بستگی به این دارد که گیاه به طور طبیعی
چگونه بذر های خود را می ریزد. به طور مثال قیچی های هرس دسته بلند برای برداشت بذر از نوک شاخه های بلند استفاده می شود ولی میوه های گوشتی ممکن است دانه دانه با دست جمع آوری بشوند و در سطل های پلاستیکی ریخته شوند. بذرهایی که بوسیله باد می ریزند معمولا با تکان دادن شاخه ها بر روی پارچه ای که در زیر درخت پهن شده است جمع آوری می شوند.
به طور معمول جمع آوری کنندگان از قرار دادن بذرهای جمع آوری شده بر روی زمین خود داری می کنند زیرا امکان حمله حشرات و زوال بذر، وجود دارد.
Имя файла: ‫درختان-مهاجم-توسط-شهرداری-در-معابر-عمومی-کشت-شده.pptx
Количество просмотров: 49
Количество скачиваний: 0