Презентация1

Содержание

Слайд 2

Вдягаючи туфлі чи босоніжки чи замислюєтеся ви, що вони зовсім не туфлі,

Вдягаючи туфлі чи босоніжки чи замислюєтеся ви, що вони зовсім не туфлі,
а наприклад ті-страпи? І зовсім це не босоніжки, а ейвеї або кліни?  А чи бувало таке, що вдягаючи босоніжки під певну сукню ви відчували дискомфорт з невідомої причини, хоча наче все і в межах кольорової гами?  А між іншим, кожна модель звичних нам туфель, босоніжок чи чобіт має свою історію створення і своє власне ім'я. І носити дану модель потрібно саме під певний фасон спідниці, з якою взуття заграє зовсім по-іншому і ви будете не йти, а пливти над землею. Давайте розбиратися, що ж це за звіри такі - брогі, лофери, оксфорди, топсайдери, слінгбеки і до чого тут Мері Джей?

Слайд 3

Джеллі або  Jelly Sandals. На першу думку, це шось солодке, адже сама назва наштовує на

Джеллі або Jelly Sandals. На першу думку, це шось солодке, адже сама
асоціацію з желе. І думаючи так ви будете не дуже далеко від істини, адже це різновид взуття, виконаного з силікону, (в тому числі і наші давні добрі "мильниці) Придумали їх в 50-х роках 20 століття дизайнери Бет та Герберт Ливайн. Чудні і нереально стильні моделі з кольорового пластику одразу завоювали прихильність модниць по всьому світу незважаючи на страх поранити ногу чи уявну недовговічність. На початку 21 століття про трошки забуте платикове взуття згадали дизайнери дому Chloe, що дало йому справжне друге життя. Тепер вони виготовляються з м'якого, але міцного полівінилхлориду, який не травмує ноги і не розривається в самий незручний момент.

Слайд 4

Сабо, клоггі або кломпи відомі всім. Це взуття на високій чи низькій платформі

Сабо, клоггі або кломпи відомі всім. Це взуття на високій чи низькій
з дерева чи пробки, з закритими або відкрити носами, але обов'язково - без задника.  Перші дерев'яні сабо з'явилися у Франції, були повністю дерев'яними або зі шкіряним верхом (Голандія) Взуття було популярним серед простих людей, але вже з XVI по XVIII століття сабо носили французькі модниці і модники з вищих верств суспільства. Сучасна модель сабо була розроблена дизайнером Jan Jansenв середині ХХ століття, сабо стали популярними завдяки своїй зручністі та натуральності матеріаоів, адже сучасний  дизайн передбачає пробку, "манку" та шкіряний або замшевий верх. Починаючи з 1969 року сабо стійко зайняли свою позицію в світі моди і широко використовуються в таких стилях як кантрі, кежуал, мілітарі,, сафарі. 

Слайд 5

Мюлі, мюлес (Mules) Мюлі близькі, але візуально витончені родичі сабо, на обов'язкових підборах, з відкритим

Мюлі, мюлес (Mules) Мюлі близькі, але візуально витончені родичі сабо, на обов'язкових
задником. З мюлі припускаються спідниці та сукні будь-якого крою, крім вечірніх та строгих ділових. Гіпюр, шифон, мережево - з мюлі романтичний або безтурботний образ можна створити без проблем.

Слайд 6

Мері Джей (Mary Jane shoes) З круглим чи загостреним носочком, на підбора, платформах чи

Мері Джей (Mary Jane shoes) З круглим чи загостреним носочком, на підбора,
без них, але всі моделі мері Джейн об'єднує одне - ремінець. Модель має цікаву і насичену історію. В 1902 році американський художник Річард Фелтон Аутколт створив комікси про веселі пригоди дітей-дошкільня бастера та Мері Джей Браунів. Мері Джей була зоражена художником в туфельках на пласкій підошві з ремінцем на підйомі стопи. 
Комікси мали шалений успіх. Мері Джей, Бастер і їхній пес - американський пітбуль Тайк стали улюбленими героями дітей. Взуттева компанія Brown Shoe Company купила ліцензію на використання образів героїв коміксів в своїй рекламі і скоро ринок був заповнений взуттям "мері джей" - туфлями з круглими носочкми і ремінцем, які носили як дівчата, так і хлопці. Далі на зручну модель звернули увагу і жінки, туфлі "мері джей" піднялися на підбори і значно поширили географію продажу.
Починаючи з 60-х років на туфлі "мері джей" звернули увагу такі дизайнери Мері Куант (Mary Quant), Андре Курез(Andre Courreges), Ів Сен Лоран (Yves Saint Laurent, YSL), Кристіан Диор (Christian Dior) популярність їх росла щодня. Модель мері джей має безліч варіацій - на підборах чи без, з круглим носком чи з загостреним, з прикрасами чи строгого дизайну, тому користується попитом і у маленьких дівчат, і у дорослих жінок, і навіть у представниць субкультур (готична Лоліта доречі теж взута в "мері джей") 

Слайд 8

Ті Стреп (Т-strap) Це по суті різновид "мері джей", але обов'язковим елементом "ті

Ті Стреп (Т-strap) Це по суті різновид "мері джей", але обов'язковим елементом
стреп" є ремінець, що поєднує носочок з ремінцем. Мабуть єдиною вимогою для цієї моделі є наявність струнких щиколоток, оскільки наявність кількох ремінцев, часто прикрас, бантиків тощо - візуально привертає увагу до стопи. Модель Дабл Стреп  додаткового описання не потребує, оскільки від ті-стреп відрізняється тільки двома ремінцями.

Слайд 9

Дорсе або Д’Орсе (D’Orsay) Це мабуть найбільш еротична модель жіночих "лодочок". Фішка дорсе в

Дорсе або Д’Орсе (D’Orsay) Це мабуть найбільш еротична модель жіночих "лодочок". Фішка
тому, що вони завжди відкривають внутрішню сторону стопи, даючи простір фантазії... Звичайно, треба вміти показати ніжки в такому взутті, але це вже зовсім інша історія. З чим носити? Дорсе це елегантність, романтизм, класика. Хоча дехто і в джинсах сподоблюється виглядати романтично і вишукано.

Слайд 10

Кіттен хіллз (Kitten Heels) Це справжне спасіння для красунь, у яких наприклад коханий

Кіттен хіллз (Kitten Heels) Це справжне спасіння для красунь, у яких наприклад
не набагато вище, а так хочеться бути при ньому маленькою і тендітною... І не відмовлятися при цьому від підборів.  Вибирають цю модель також і жінки, які крім жіночості підбору цінують зручність, адже підбори на кіттенах зазвичай не перевищують 4 см. Кіттен хіллз - модель досить аристократична, з натяком на вінтажність, відповідно одяг має бути продуманим в деталях. Кіттени гармонічно поєднуються з максі спідницями, спідницями-олівцями, брюками каррот, скінні, слім або навіть з чіносами, від пишних коротких спідниць варто утриматися, а ось пишна спідниця з довжиноб до середини ікри - те що потрібно! Вибір блузи обмежень як таких не має.  (стаття про жіночі брючки з'явиться на сайті вже дуже-дуже скоро)

Слайд 11

Слінбеки (Slingbacks)
Романтично-мрійливий образ вам допоможуть створити ці чудові туфлі-слінгбеки, які є власне

Слінбеки (Slingbacks) Романтично-мрійливий образ вам допоможуть створити ці чудові туфлі-слінгбеки, які є
проміжним етапом між туфлями та босоніжками. Слінгбеки - це завжди відкрита п'ятка і фіксатор на ній, носок переважно закритий, хоча припустимі і відкриті носочки. Але корма стопи - тільки така. Слінгбеки не те взуття, що варто вдягати на ділову зустріч, оскільки відкрита п'яточка передбачає певну легковажність. Пишна спідниця, відкрите декольте, маленький клатчик, слінгбеки - для повноти образу не вистачатиме тільки пари крапель ніжного парфюму. 

Слайд 12

  Ей Вей AW – аббревіатура імени і прізвища Anna Wintour - головного редактора зіркового

Ей Вей AW – аббревіатура імени і прізвища Anna Wintour - головного
журналу VOGUE для якої власне і були створені ці геніально прості босоніжки. Ідея належить не менш відомому у взуттевому свіді дизайнеру Маноло Бланіку (друга назва босоніжок manolos) Вони гламурно-універсальні, два ремінця навколо стопи і один на п'ятці, під костюм чи вечірню сукню - все, що підкаже фантазія. А якщо вивчити хронологію подіумних вистав, то можна помітити поєднання  Ей Вей навіть з шубками. Екстравагантно і не для щоденного носіння українською зимою, але якщо є власне авто з шофером, то чом би і ні?

Слайд 13

 Літа Щодо даної назви в інтернеті достанього загальної інформації, але мало точної. Більшість

Літа Щодо даної назви в інтернеті достанього загальної інформації, але мало точної.
авторів називає "літа" взуття з литою підошвою, коли верхня частина туфель закриває частину підошви або якщо сама підошва є повністю литою. 

Слайд 14

Лабутени Лабутенами називають  жіноче взуття, з запатентованою французьким дизайнеро Кристиано Лубутеном (Christian Louboutin) червоною

Лабутени Лабутенами називають жіноче взуття, з запатентованою французьким дизайнеро Кристиано Лубутеном (Christian
підошвою. З підборамии чи без, будь-якого типу, але обов'язкова червона підошва- ознак належності до дизайнерської колекції і мрія багатьої жінок, що прагнуть торкнутися світу гламуру. Середня вартість пари взуття від Кристіана Лабутена від 1000 до 7000 доларів США, така ціна обумовлена їх надпопулярністю, яка в свою чергу складається з привабливого зовнішнього вигляду і розкрученості серед зірок шоу-бізнесу. Звичайно попит народжує пропозицію, ринок заповнений взуттям з червоними підошвами, і якщо на них не написано ім'я дизайнера, то це не копія і не підробка, а просто гарне взуття з червоною підошвою.

Слайд 15

Клин Чому клин? Мабуть тому, що заднік масивних босоніжок підрізаний "клином" що надає

Клин Чому клин? Мабуть тому, що заднік масивних босоніжок підрізаний "клином" що
їм більш витончений вигляд. Клин - це саме босоніжки на самивній підошві, де ніжка утримується ремінцями.

Слайд 16

Платформа Класичний клин, тільки з закриим носочком. Верх туфель на платформі може бути

Платформа Класичний клин, тільки з закриим носочком. Верх туфель на платформі може
будь-яким, в залежності від фантазії дизайнера, але переважно це варіації "мері джей" Вузькі чи розклешені спідниці - ось що потрібно під таке взуття.

Слайд 17

Трактори Масивна підошва з підбороми чи платформою, але нижня частина підошви обов'язково має

Трактори Масивна підошва з підбороми чи платформою, але нижня частина підошви обов'язково
"гусені", звідси і характерна назва.  З чим носити - однознанчо трактори не підійдуть для класичного костюма. Але в усьому іншому дають повний простір для фантазії, на тракторах є як візуально грубі "армійські" моделі, так і півпрозорі, ніжних кольорів туфельки з досить елегантним з декором. Дуже обережними з "тракторним" взуттям слід бути красуням з тонкими ікрами, оскільки широкі підошви будуть візуально робити ноги ще більш тонкими.

Слайд 18

Гладіатори Назва теж каже сама за себе. Гладіатори можуть бути і високі і

Гладіатори Назва теж каже сама за себе. Гладіатори можуть бути і високі
низькі, але обов'язкова кількість ремінців навіює спогади про давньоримські часи. Вибираючи ці босоніжки віддайте перевагу взуттю на розмір більше власного. Скільки п'ятка в "гладіаторах" закрита, нога просувається трошки вперед і при розміри "впритик" пільці будуть торкатися асфальту. Гладіатори ідеально  підходять під легкі приталені туніки, але ні в якому разі не влягайте їх під вузькі-спідниці. Офіційний стиль "гладіаторам" теж не до душі, як і класичний, сукні з декольте також варто відкласти в сторону.

Слайд 19

Лодочки Класика, основа основ, alma mater класичного жіночого взуття. Такі вдягають на світські раути дружини президентів,

Лодочки Класика, основа основ, alma mater класичного жіночого взуття. Такі вдягають на
в них же і в купальниках ходять по подіуму претендентки на конкурсах краси. Класика - вона незмінна.

Слайд 20

Балетки М'які, зручні, такі, що нагадують дитинство... Але це не просто "тапочки" Балетки були

Балетки М'які, зручні, такі, що нагадують дитинство... Але це не просто "тапочки"
створені дизайнером Сальваторе Капецио в середині ХІХ століття, майже через 100 років, в 1949 році вони потрапили на облкдинку журналу VOGUE, а суперпопулярними стали після того, як на кіноекранах в них з'явилися красуні Одрі Хепберн і Бріджит Бардо

Слайд 21

Сандалети Сандалії з закритим носом і п'яткою  і називаються сандалети. Сандалети, як і сандалії бувають

Сандалети Сандалії з закритим носом і п'яткою і називаються сандалети. Сандалети, як
і чоловічі і жіночі, однак якщо для чоловіків сандалети повністю заборонені на офіційних прийомах, то для жінок в деяких випадках існують виключення.

Слайд 22

Челсі  (Chelsea boots) Елегантні в своїй лаконічності та показовій простоті челсі не мають

Челсі (Chelsea boots) Елегантні в своїй лаконічності та показовій простоті челсі не
декору, замків, нічого зайвого. Тільки дві резинки по боках для зручності вдагяння. Челсі модель унісекс, але сучасні модельєри поставили жіночу модель на підбори, додали розрізи по бокам замість резинок, іноді носки челсі прикрашають металевими вставками.

Слайд 23

Снікерси Снікерси - спортивні кросівки на платформі і рівній гумовій підошві, підвид вид

Снікерси Снікерси - спортивні кросівки на платформі і рівній гумовій підошві, підвид
спортивного взуття, який зайняв значне місце в стріт-культурі, без яких важко собі уявити стиль хіп-хоп (hip-hop) чи хардкор (hardcore). В далекому 1892 році Маркус Конверс відкрив свою фабрику взуття з однойменною назвою - Converse і виготовляв на ній взуття для всієї родини.  В 1915 році фабрика починає виготовляти взуття для тенісу і через кілька років з'являється популярна і сьогодні модель кед Converse All-Star. А вже назва "снікерси" пішла від англійського to sneak - крастися. Це тому, що хода в снікерсах завдяки гумовій підошві майже нечутна. На шнурках або липучках, найрізноманітніих кольорів та моделей снікерси чудово пасують до коротких спортивних суконь та тунік, максі-суконь з капюшонами або хомутами, варіанцій з джинсовим одягом.
Имя файла: Презентация1.pptx
Количество просмотров: 30
Количество скачиваний: 0